dilluns, 21 de desembre del 2009

CRÒNICA BLANCA


Esta jornada, degut a la climatologia hi hem hagut de suspendre els encontres. A primeres hores del matí del dissabte, un impol·lut mant blanc cobria el 75 % del terreny de joc, si bé el gruix no era excessiu, i a poc a poc anava desfent-se.
No crega el lector que no haurien disfrutat els xiquets de jugar damunt d'esta fina capa de neu, més bé a l'inrevés, però no era qüestió de crear conflictes familiars: “mare jo vull anar a jugar”, “tu on creus que vas en el temps que fa”, “d'on vens tot ple de fang?” “precís seria jugar hui”, etc…, en fi massa sabem els que ens agrada l'esport de la pilota la de voltes que hem dit o escoltat estes frases. A la volta, si bé el terreny de joc estava en millors condicions que quan es juga amb forta calor i pols (per exemple a la Festa del Panellet), els voltants estaven emblanquinats i amb possibilitat esvarar, i no era qüestió que algun progenitor o avi caiguera un bac i tinguera que passar-se els Nadals amb el braç en cabestrell.
En fi, que la FIFA (federació infantil de futbol al patronato), decidí ajornar els partits, i la mateixa jornada es jugarà (si el tiempo no lo impide y con permiso de la autoridad), l'any que ve, es a dir el primer dissabte “hàbil” desprès de les vacances escolars i patronàtiques, el nou de gener. On es xiquets podran estrenar les botes noves que ses majestats els hauran deixat, els nous guants de porter que agafen el baló amb facilitat, el brillant xandall que m'han deixat a ca l'auela, … Dates estes on el xip nadalenc anirà donant ja pas al santblaienc.