dilluns, 24 de maig del 2010

JORNADA D'EMOCIONS


Este cap de setmana la més que centenaria institució del Patronato, celebrava la seua festa. Des de que en 1959 el reverend Salvador Moreno Pamblanco instaurara la mateixa, la festivitat patronàtica tenia lloc un any més.
Multitud d'activitats per a tots, i com no en la seua vessant esportiva, tenien lloc les 8 de basquet, la final del campionat infantil de futbol, i el memorial Leandro Santonja del mateix esport.
Pel que respecta al futbol, a les 8'30 hores del diumenge, començava la primera semifinal del III Memorial Leandro Santonja, entre els equips de La Tonga i El Zinganillo.
Les coses es posaven de cara per al Zinganillo al posar-se davant al marcador, però la major espenta de La Tonga aconseguia pegar-li la volta al resultat i guanyar el partit per 3-1, destacant del mateix la gran actuació d'ambdós porters.
A la segona de les semifinals, Els Fadrins s'enfrontaven al debutant Alça L'Aleta. I si bé Alça l'Aleta, encarava el partit amb els jugadors justos per a poder jugar (sis), açò no ha segut inconvenient per a poder jugar de tu a tu a un aguerrit contrincant com Els Fadrins, que al final han segut els que s'han emportat la victòria per un ajustat 2-1.
Seguidament l'esmorzar de germanor per part dels quatre equips participants, donava pas a l'acondicionament del terreny de joc per a la gran final infantil, que tenia lloc a les 11'30. Si bé abans els membres dels dos equips finalistes feien el “paseillo” per la canxa de basquet per rebre el calorós aplaudiment de la gent de la grada. Després el Patronato feia entrega a Toni Pascual, director de Caixa Popular, d'una placa en reconeixement pel suport rebut per part d'esta institució de cara al Campionat de Futbol.
Acte seguit la gran final, la qual es preveia emocionant i igualada, i de fet així ho ha segut, Los Filipenses, començarien el partit posant-se per davant, si bé Los Guacamoles s'han sabut refer sabiament, aprofitant amb mestria totes les seues armes, i aconseguint ficar-se amb 3-1 per davant al marcador. No sent fins última hora quan l'equip Filipense aconseguia igualar la contenda, i deixar en taules el partit. El tío Leandro estaria content amb este empat, però algú tenia que guanyar, per lo tant després tindria lloc la pròrroga, en la que Los Filipenses aconseguien desapegar-se de la presió acumulada durant tot el partit a l'anar per darrere al marcador, i amb dos gols més es feien amb la victòria d'un emocionant encontre, una gran final!.
Acte seguit el senyor alcalde feia entrega dels trofeus de campió i subcampió als dos equips baix una pluja de paperets de colors, mentres un fum de càmeres immortaliltzaven el moment.
Després al saló d'actes del Patronato, i junt a l'entrega dels diplomes del catecisme, es feien entrega també dels trofeus, a títol individual, del campionat. També els xiquets participants en la competició “contraatacaven” fent entrega de diversos obsequis i un escrit d'agraïment a Ricardo per la seua llavor al front del campionat, circumstància esta que posà els pels de punta a més d'un, incloent al propi receptor.
Ja a la vesprada, tenia lloc la final de veterans, i si bé algunes cònjuges no permetien la presència d'algun membre de La Tonga, estos amb un fitxatge d'ultima hora (de gran qualitat això sí), acoseguixen guanyar als Fadrins per 4-1, i revalidant el títol aconseguit l'any passat. Per finalitzar la jornada futbolística, el senyor regidor d'esports feia entrega als dos finalistes dels peculiars trofeus, tant al guanyador com al subcampió.
Enhorabona a tots els participants durant tota la jornada, en que hem disfrutat d'un gran joc (tant majors com xiquets), i amb partits de màxima rivalitat.
Donem per tancada la temporada futbolística patronàtica, i ben prompte (que el temps passa massa pressa) tornarem a començar-ne una de nou.
Ara, d'ací unes setmanes (19 i 20 de Juny) tindrà lloc el Futbol al Rogle, on la recaptació del mateix es destinarà per a les necessitats del Campionat de Futbol del Patronato, instal·lacions incloses. I del qual també informarem a este modest blog.
Moltes gràcies a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada