dilluns, 19 d’abril del 2010

MEMORIAL LEANDRO SANTONJA


Coincidint amb les diferents activitats que se celebraran a la Festa del Catecisme, que tindrà lloc els pròxims 22 i 23 de Maig, i emmarcat al voltant de la final de futbol infantil, tindrà lloc la tercera edició del Memorial Leandro Santonja, en record del benvolgut tio Leandro, persona entranyable que tant va fer pel campionat de futbol, entre altres coses, i que sempre ha tingut l'estima de tots els que el van conèixer, en especial dels més menuts que participaven al campionat.

En homenatge a ell, es va crear fa tres anys este memorial, on equips de veterans, que participaren al campionat del Patronato ja fa anys baix les seues directrius, ara tornen a xafar les arenes (i alguna que altra pedra) del mític camp de la baixaeta del Santo Cristo, desentrrollant el futbol que van mamar des de ben xicotets.

A la primera edició el Memorial va consistir amb un partit entre els equips de La Tonga i El Zinganillo, emportant-se este últim la victòria de l'encontre. A la segona edició, l'any passat, es passà a disputar un triangular amb els dos equips abans citats més Els Fadrins, sent l'equip de La Tonga el que s'emportà el gat a l'aigüa i es proclamà guanyador de l'edició.

Enguany seran quatre els equips participants, als tres equips històrics que ja hem citat, afegirem a un altre dels mítics dels terrenys de joc locals. Alça l'Aleta es suma enguany al Memorial, el que farà que calga fer semifinals i final per dilucidar qui serà el guanyador d'esta edició.

Cal recordar que l'equip d`Els Fadrins és l'únic que continua en actiu al campionat de l'Esportivitat, així com algun que altre membre de la resta dels equips, per això es sempre interessant el tornar a vore vestir el pantaló curt, a molts dels jugadors que participaran en este torneig lluint la indumentària d'estos clàssics del futbol local que durant molts anys han participat, i encara alguns participen, a les competicions esportives de Bocairent. Si bé és cert es que en alguns la condició física comença a minvar, la “qualitat” sempre queda, i més en un camp de reduïdes dimensions com el del Patronato, on un adult pot mantindre el tipus dignament.

Este Memorial comporta, com no, l'esmorzar de germanor als patis del Patronato, i el presenciar la gran final del Campionat Infantil, on els nous valors del futbol local comencen a florir davant l'atenta mirada d'aficionats i familiars.

En fi el que es pretén es retre un homenatge al tio Leandro, viure moments entranyables i d'amistat, així com oferir un al·licient més dintre de les activitats programades dins de la Festa del Catecisme.